Hoppa till sidans innehåll

Funktionär vid Göteborgsvarvet den 18/5 i Göteborg

Funktionär vid Göteborgsvarvet den 18/5

18 APR 2019 23:41
  • Skapad: 18 APR 2019 23:41

Bakgrund

Idrottssverige är uppdelat i olika distrikt. Vi i TFiK tillhör Västergötland och dess friidrottsförbund. Vårt grannförbund Göteborgsfriidrottsförbund skiljer sig lite från oss andra förbund genom att det förbundet har sedan 39 år tillbaka varje vår arrangerat den helt underbara tävlingen Göteborgsvarvet. För att detta ska fungera då ca 65000 tusen löpare springer 21km genom Göteborg behövs det hjälp. Alla friidrottsklubbar som tillhör Göteborgsfriidrottsförbund har sedan start alltid hjälp till i tävlingen och på så sätt fått ett rejält ekonomiskt tillskott till klubbkassan.

Vi i vår klubb har nu möjlighet att kunna hjälpa till och också få ett tillskott till vår kassa genom ett samarbete med vår grannklubb Bohus IF i Ale/Nödinge. Bohus IF är en friidrottsklubb ganska lik oss och vår verksamhet och vi åker på varandras tävlingar. Vi kommer nu att inleda vårt samarbete genom att bidra med funktionärer till Göteborgsvarvet i år.

Aktiviteten

Vi kommer att vara funktionärer i centrala Göteborg. Vi kommer att verka i rollen som banfunktionärer. Det betyder att vi kommer att se till att alla löpare får möjlighet att springa fritt utan att störas av bilar/cyklar/åskådare eller andra intressenter som inte har full förståelse för att det kan ta sin tid att springa 21km J. Vår bit av löparvägen som ska bevakas är vid Vasaplatsen och i närheten av Slottsskogsvallen. Viktigt är att Göteborgsfriidrottsförbund har som regel att de funktionärer som ska vistats ute i trafiken inte är unga/barn utan vuxna. Det är så mycket lättare att agera bestämt och bemöta andra som av någon anledning inte riktigt kan vänta med att ta sig fram på vägarna om du är vuxen. Förutom denna aktivitet så är vi också parkeringsvakter på Åby-parkering i Mölndal. Denna aktivitet samordnas av Lars Axelsson.

Genomförandet

Du som funktionär kommer att få en nr-lapp som gäller för lokaltrafiken (tåg) under hela dagen. Vi kommer att åka gemensamt ner från Trollhättan med tåg och ansluta till vår samlingsplats i Göteborg. Varje funktionär kommer att få en tröja som är unik för varje år, en flagga och en macka med dricka som fika. Efter samtal med Bohus så har vi fått tipset att alltid ha en ryggsäck med lite extra mat och en termos med kaffe med oss. Kolla alltid vädret innan loppet då det kan vara ösregn och 15 grader eller 25 grader och strålande sol. Det betyder att det är kläder efter väder som gäller. Mer instruktioner kommer jag att få vid ett möte i början på maj vid Bohus IF. Efter vårt vaktande så kommer vi att ta tåget hem igen till Trollhättan.

TFiK: åtagande

Vi i klubben kommer att hjälpa Bohus IF med 10 st. funktionärer. Vi i klubben kommer att få betalt/timma (samma betalning som Bohus IF får) för att genomför detta arbete. Dessa pengar behövs verkligen då vår verksamhet i TFiK växer för varje år som går. Anmälan till att hjälpa till sker till tränaren Helena Börjesson på This is a mailto link eller ring mig på telefon 0708-86 98 54. Gör detta så fort som möjligt dock senast 10/5. Ring mig om ni har några frågor.

Vi ses i Göteborg//TFiK

Skribent: Helena Börjesson
Epost: This is a mailto link

 

   

 

 

 Följ oss på sociala medier

    Facebook 

    "TeamTFIK" 


 Trollhättan FIK -

en del av Svensk Friidrott

 

Postadress:
Trollhättan FIK - Friidrott
Enar Karlsson, Vadarevägen 5
46141 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0732110730
E-post: This is a mailto link

Se all info


Våra Sponsorer

 

 

 

 

logga länsförsäkringar

 

Centralen logotype

logologga beijer

 

 

 

 

 

 


 

Vill du också synas här?

Läs mer