Hoppa till sidans innehåll

Om friidrott


Vad är friidrott hos oss?

Friidrott är så mycket - allt från kärnidrott i de olympiska spelen och New York maraton till löprundan i skogen och ungdomstävlingar där barn och ungdomar träffas och har roligt.

Trollhättan FIK vill vara en samlade kraft för det som kallas arenafriidrott - dvs de grenar man utövar på en friidrottsarena från motionär till elitidrottare, men vi vill också bidra till att ge barn och ungdomar en allsidig och utvecklande träning där man utvecklar styrka, snabbhet, uthållighet koordination och rörlighet som lägger grunden för forsatt träning och hälsa genom livet.

Vi vill genom träning och gemenskap bidra till självkänsla, gott kamratskap, respekt för andra och kunna ta med och motgångar på ett bra sätt.

Deta gör vi genom träning utan prestationskrav. Du tävlar lika mycket mot dig själv som andra, du väljer själv hurvida du vill tävla och hur mycket och deltagande i andra idrotter uppmuntras. 

För att ge en allsidig träning och motverka skador tränar alla mångsidigt och först i äldre åldersgrupper kan man specialisera sig på några få grenar.

Killar och tjejer tränar alltid ihop och vill bidra till en jämnställd och ärlig idrott. Vi arbetar aktivt mot dopning och är observanta på skador och om någon visar tecken till att allt inte står rätt till eller faller utanför gruppen.

Trollhättan FIK - Bra magkänsla

 

Uppdaterad: 19 DEC 2017 09:47 Skribent: Jonas Feldthusen
E-post: Adressen Gömd

LillaMCdonalds-banner-2022.gifTFIK-Inne-2023-Banner.gifMacDonaldsspelen_banner-2023.gif

thn5k-2022.gif

 

 

 Följ oss på sociala medier

    Facebook 

    "TeamTFIK" 


 Trollhättan FIK -

en del av Svensk Friidrott

 

Postadress:
Trollhättan FIK - Friidrott
Lars Axelsson, Sunnanvindsvägen 15
46159 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0708869966, 0732110730
E-post: tfikfriidrott@outloo...

Se all info

SM-sponsorer

Våra Sponsorer

 

 

 

 

logga länsförsäkringar

 

Centralen logotype

 

 

 

 

 

 


 

Vill du också synas här?

Läs mer