Hoppa till sidans innehåll

Corona

14 MAR 2020 22:47
Styrelsen i Trollhättan Friidrottsklubb följer noga utvecklingen vad gäller spridningen av Corona Covid-19. Nedan följer mer info.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2020 22:47

Vi har ännu så länge valt att fortsätta med verksamheten men kommer följa myndigheternas och svenska friidrottsförbundets rekommendationer noga. Varje träningspass/aktivitet skall riskbedömas av resp tränare och vi skall göra allt vad vi kan för att anpassa träningarna så att smittspridning undviks.

TFiK följer framförallt de åtgärder och rekommendationer som ges ut av Svenska Friidrottsföbundet. Mer om detta finns på länk:

https://www.friidrott.se/forbundsinfo/corona.aspx

Notera att tränare som inte känner sig bekväma att bedriva träningar eller känner sig sjuka kan komma att ställa in träningar med kort varsel så var observant på information inför träningarna.

Som vanligt när det är träning så stannar man hemma om man känner sig sjuk. Var noga med handhygien före och efter träningarna.

Folkhälsomyndigheten meddelar att symptomen framför allt är feber och hosta. Även andningspåverkan, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk är vanliga symtom. Du kan läsa mer på folkhälsomyndighetens webbplats (kan nås via SFIF länk ovan)

Exempel på åtgärder som förbereds:

1. Lilla Orient ställs in. Redan beslutat av Orient själva.

2. Vi kommer bjuda in till McDonaldsspelen i maj men har beredskap för att detta evenemang kan komma att ställas in.

3. Tränare uppmanas att anpassa träningar så att vi så långt möjligt kan hålla avstånd och undvika att ta i för mycket utrustning. Överväg att träna utomhus då vädret tillåter detta. Föräldrar och syskon skall (helst) inte vara i hallen under tiden träning pågår.

4. Vi planerar för flera läger i vår. Beredskap att dessa läger kan komma att ställas in. Speciellt planerat utlandsläger till Portugal efter påsk. Vi har valt att fullfölja planering och betalning av detta läger eftersom det troligen gör att vi kan få tillbaks mer pengar än om vi hade dragit oss ur i förtid. 

5. Restriktivt att kalla till andra typer av möten.

6. Som tur är så är det just nu inte så mycket tävlingsverksamhet. Då vårens tävlingar kommer igång kommer vi även där att genomföra riskbedömningar.

Det är naturligtvis tråkigt med alla dom restriktioner som sätts in men hälsan går trots allt först!

Med vänlig hälsning

Lars Axelsson
Ordförande
TFiK

Skribent: Lars Axelsson
Epost: Adressen Gömd

Information om hur Corona

påverkar våra aktiviteter

    

 

 

 Följ oss på sociala medier

    Facebook 

    "TeamTFIK" 


 Trollhättan FIK -

en del av Svensk Friidrott

 

Postadress:
Trollhättan FIK - Friidrott
Enar Karlsson, Vadarevägen 5
46141 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0732110730
E-post: This is a mailto link

Se all info

SM-sponsorer

Våra Sponsorer

 

 

 

 

logga länsförsäkringar

 

Centralen logotype

logologga beijer

 

 

 

 

 

 


 

Vill du också synas här?

Läs mer